По принцип не е често срещана практика даден автомобилен производител да

...
По принцип не е често срещана практика даден автомобилен производител да
Коментари Харесай

Защо Volvo променя имената на два от моделите си

По принцип не е постоянно срещана процедура даден авто производител да сменя имената на модели, които към този момент са на пазара. Но и това се случва.
 Volvo споделя довиждане на дизеловите мотори
Volvo: довиждане на дизеловия мотор

Смело решение на компанията

Volvo са решили да трансформират имената на електрическите си модели XC40 Recharge и C40 Recharge. Като те към този момент ще се казват  EX40 и EC40 . С това компанията цели да се стандартизира обозначенията на напълно електрическите си коли и да се избегнат обърквания.

По този начин EX40 и EC40 ще се впишат по-лесно в останалите модели EX30, EX90 и EM90. Като смяната е част от проекта на Volvo до 2030 година да създава единствено електрически автомобили.

Обозначението XC40 към момента остава за разновидностите на модела с мотори с вътрешно горене. Recharge ще изпадне и от обозначението на от plug-in хибридните модели на компанията, като ще бъдат добавени суфикса T6 или T8, обозначаващи другите равнища на мощ.

От показват, че през предходната година  16% от световните продажби на компанията са били на електрически коли, което е нарастване със 70% по отношение на 2022 година
 Тест драйв, Volvo C40 Rechargе и изкуството да си ненадейно бърз
Volvo C40 Recharge - изкуството да си ненадейно бърз и трогателен

Как е да караш новото Volvo C40 Recharge

Освен това EX40 и EC40 ще получат софтуерен пакет Performance. Той ще усили мощността с 25 кВт за по-бързо ускоряване. Софтуерният пакет включва и режим на шофиране Performance, който да отключи цялостния капацитет на електрическите коли.
 Volvo стопира финансирането на Polestar - ето както знаем
Неочакваното оттегляне на Volvo от Polestar

Какво ли ни готви бъдещето

Подобрени ще бъдат и XC60 и XC90, които използват системата мек хибрид. Те ще имат по-ефективен цикъл на горене на мотора, което се очаква да нездравословните излъчвания и усъвършенства разхода на гориво. С до към 4% за XC60 и към 2% за XC90.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР